Akkrum.net

Bowe de Boer in gesprek met de deelnemers uit de zaal
Bowe de Boer in gesprek met de deelnemers uit de zaal
CO2 positief bouwen
In een korte bijdrage bood Bouwe de Boer, energiecoördinator bij de gemeente Leeuwarden en projectleider Fossylfrij Fryslân, diverse perspectieven op een toekomstbestendige woningbouw. Kijk bijvoorbeeld naar het aspect van de duurzaamheid van bouwmaterialen. In zijn verhaal laat hij diverse voorbeelden zien van het gebruik van bijvoorbeeld hennepvezels als isolatiemateriaal. Onder het adagium: Van land naar pand schetst De Boer een beeld van een woningbouw waarin de agrarische sector en de ruimtelijke ontwikkeling elkaar versterken.
Akkrum Nes een Bloeizone?
In een ander perspectief verhaalt De Boer over de diverse Bloeizones in Friesland, waar bij het inrichten van wonen en leven rekening gehouden wordt met ‘gezond ouder worden’. Verschillende dorpen in Friesland zijn al officieel Bloeizone. Wie weet kunnen Akkrum en Nes zich ook in die richting ontwikkelen?
 
Inspiratie voor het gesprek!
De inhoudelijke inleidingen van de tweedaagse ontwerpconferentie Romte Akkrum-Nes, zijn bedoeld als inspiratie voor de verschillende tafels waaraan de diverse deelnemers met elkaar in gesprek gaan over de ruimtelijke toekomst van Akkrum en Nes. Aan elke tafel zitten diverse landschapsarchitecten die al tekenend een verslag maken van de gesprekken.
  • Volg deze nieuwsfeed om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen tijdens deze twee dagen.