Akkrum.net

Met Super Sunday voor de boeg staat het eerste elftal van Voetbalvereniging Akkrum op dit moment op een vierde plaats met 29 punten uit 16 wedstrijden. De ploeg staat op 5 punten van de nummer drie, Vv Oerterp, die een wedstrijd meer heeft gespeeld.

De wedstrijd van het eerste elftal op Super Sunday - zondag 2 april 2023 - tegen Oosterlittens wordt spannend. Het gastteam staat op een vijfde plaats met 26 punten en een wedstrijd meer gespeeld. Hoofdtrainer van Oosterlittens is André de Vries, die liefst zes jaar die rol in Akkrum vervulde. Een oude bekende dus. Hij rijdt zondag zelfs met de huidige trainer Wiebren Kerkhof van Akkrum mee uit Leeuwarden. De beide mannen wonen tweehonderd meter bij elkaar vandaan.

Het eerste elftal van Akkrum is ook volop nog in de strijd in de tweede periode. De thuiswedstrijd tegen Renado uit Sint Nicolaasga wordt op Tweede Paasdag – de maandag dus -gespeeld. DTD moet dan van Bakkeveen verliezen. Ook het verschil van twee goals moeten de Akkrumers overtreffen, maar de spelers zijn vol zelfvertrouwen, vertelt de doelman Michel Geertsma van Akkrum.

De laatste wedstrijd zat het Akkrum 1 tegen. De ploeg verloor zondag 25 maart 2023 vrij ongelukkig de belangrijke wedstrijd tegen Vv Friesland uit Leeuwarden. De uitwedstrijd tegen Oosterlittens eerder dit seizoen eindigde in een 0-1-overwinning voor Akkrum. ,,Spanning alom. Het belooft dus een gezellige middag te worden’’, aldus Geertsma.

Afgelast

Op Super Sunday spelen alle seniorenteams thuis. Alleen Akkrum 4 speelt niet, omdat de tegenpartij onvoldoende spelers op de been kan krijgen. Na afloop van de laatste wedstrijd is er live muziek met de Akkrumer zanger/gitarist Frerik de Swetser.

10.00 Akkrum 4-Jubbega 4 AFGELAST
11.00 Akkrum 2-Oerterp 2
14.00 Akkrum 1- Oosterlittens 1
16.00 zanger/gitarist Frerik de Swetser live in de kantine

230402 Akkrum voetbalStandeersteelftal

Nog geen reacties.

(advertentie)